Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Guttorm Nordø

mai 13, 2023 - juni 4, 2023

guttorm_nordo_drobak-kunstforening

Vi gleder oss til utstilling med Guttorm Nordø og ønsker velkommen. til åpningen lørdag 13. mai – kl 13.

Guttorm Nordø arbeider med det meste; tegning, maleri, grafikk, mailart og mye mer. I Trondheim på 1980-tallet var han en outsider i kunstnermiljøet med bakgrunn i ungdomsaktivisme, rock, punkestetikk og grafitti. Han lot seg inspirere av tysk samtidskunst til fornyet interesse for det fortellende bildet. Fortellingene i bildene hans har ingen løsning, men innbyr til ulike fortolkninger. Hans kunst eier en energi som bidrar til å frigjøre mottakerens egen skaperkraft, og slippe løs en anarkistisk og utemmet impuls til egen kreativitet i dialog med omgivelsene.

Guttorm Nordø har kontinuerlig vært i arbeid som billedkunstner siden endt akademiutdannelse. Hans virkefelt utenfor de tradisjonelle kunstutrykk har vært mange, bl.a. tidsskrifter, artists books, multipler, performance/happening og lyd/musikk. Han har også drevet gallerier i Trondheim og Oslo, arrangert frittstående events og som skribent publisert kunstrelaterte artikler og intervjuer.

Guttorm Nordø ble født 1960 i Trondheim, tok sin utdanning ved Kunstakademiet i Trondheim, og har siden den gang hatt separatutstillinger i Henie-Onstad Kunstsenter, Galleri Cassandra, Galleri Kampen, Bergens Kunstforening, Trondheims Kunstforening og mange andre steder – i Norge og utenlands.

Guttorm Nordø opererer også som skribent og musiker, med en mengde opptredener og utgivelser bak seg. Han er medlem i Norske Billedkunstnere.

Detaljer

Start:
mai 13, 2023
Slutt:
juni 4, 2023
Kategorier for Arrangement:
,
Arrangement Tags:

Sted

Varmbadet – Drøbak Kunstforening
Badeparken
Drøbak, 1440 Norge
+ Google-kart